Wat je moet weten over schadevrije jaren

Als je een private leasecontract aangaat, dan komt de autoverzekering op naam van de leasemaatschappij. Niet meer op naam van jou als berijder. Dat betekent dat je dus feitelijk geen schadevrije jaren meer zou opbouwen.

Er wordt nu veel geschreven over de situatie, dat je jouw opgebouwde schadevrije jaren zou verliezen, als je private lease gaat rijden. Dat is bij onze aanbiedingen niet het geval.

Onze aanbiedingen

Bij Friesland Lease blijven alle schadevrije jaren, opgebouwd vóór en tijdens de leaseperiode, gewoon intact. Deze partij wordt binnenkort namelijk aangesloten op de centrale database Roy-Data.

De andere winnende aanbieders zijn niet aangesloten, maar verstrekken jou aan het einde van je leasecontract een verklaring over de al dan niet schadevrij gereden jaren. Met de schadevrije jaren verklaring van jouw vorige verzekeraar én de verklaring van de leasemaatschappij kun je dan vervolgens gewoon weer een autoverzekering aanvragen. De overgrote meerderheid van de verzekeraars accepteert deze verklaringen al en zal de schadevrije jaren toewijzen. De Consumentenbond is met het Verbond van Verzekeraars in overleg om dit in de gehele markt te bestendigen.

Je kunt dus na de looptijd een verzekering afsluiten met eerder opgebouwde schadevrije jaren plus de leasejaren (mits je geen schade hebt gereden).

Geen schadevrije jaren nodig bij onze aanbiedingen!

Bij onze deals heb je geen schadevrije jaren nodig. Iedereen krijgt de lage maandprijs. Dat scheelt! Bij veel andere aanbieders is de prijs afhankelijk van het aantal schadevrije jaren, dat je hebt. Zo betaal je al snel 15 euro of 25 euro meer per maand, als je minder dan 5 schadevrije jaren hebt. Onze lage prijzen zijn beschikbaar voor iedereen. Ook als je dus 2, 5 of 8 schadevrije jaren hebt.