Hoe werkt het

Stap 1: voorinschrijving

Iedereen die interesse heeft in een private leaseauto kan zich inschrijven voor informatie over het Autolease-collectief.
Dit is geheel vrijblijvend: je zit nergens aan vast.

Stap 2: veiling

Elk kwartaal worden leasemaatschappijen in Nederland uitgenodigd om hun beste aanbod aan te leveren voor de veiling. De regels van deze veiling zijn streng: alleen leasemaatschappijen die het Keurmerk Private Lease hebben mogen meebieden.

De Consumentenbond selecteert in verschillende categorieën de auto’s met de beste voorwaarden en eerlijke maandbedragen. Elk kwartaal wordt het resultaat op onze website getoond. Het zijn allemaal tijdelijke aanbiedingen met beperkte voorraden. Zo spelen we in op de vraag vanuit onze klanten en het beschikbare aanbod in de markt. Altijd actuele modellen en contract voorwaarden.

Stap 3: aanbod

Heb je je aangemeld bij ons collectief? Dan wordt je als eerste per e-mail geïnformeerd bij elk veilingresultaat. Het aanbod is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Wil je nu niet op de aanbieding ingaan, dan hoef je niet te reageren.

Stap 4: een auto bestellen

Als je jouw nieuwe auto hebt gevonden dan kun je hem direct bij de leasemaatschappij bestellen via de website. De leasemaatschappij neemt dan direct contact met je op om je door het aanvraagproces heen te helpen. En je auto zo snel mogelijk bij je af te leveren natuurlijk.

Als je nog geen lid bent van de Consumentenbond, dan ontvang je gratis bij de auto, gedurende 3 maanden, het basis lidmaatschap. Hierna kost het lidmaatschap € 3,00 per maand. Je kunt het lidmaatschap maandelijks opzeggen.