Het Autolease-collectief

Zorgeloos een private lease auto rijden

Lager maandbedrag door vooruit te betalen

Bij een aantal auto’s heb je de mogelijkheid om een deel van de maandtermijnen vooruit te betalen. Hierbij kun je een zelf te bepalen bedrag, tot een maximum van 50% van de maandtermijnen, inbrengen in een soort reservering dat vervolgens over alle maanden van je contract verdeeld wordt.

Als je een deel vooruitbetaalt, dan wordt de prijs per maand lager. De rekensom is eenvoudig: Als je € 6.000 vooruitbetaalt bij een contract voor 60 maanden, dan wordt je maandbedrag € 100 lager ( € 6.000 / 60 ).

Waarom zou je een deel vooruitbetalen?

  • Je maandelijkse lasten worden lager.
  • De krediet-toetsing wordt minder zwaar. Je gaat immers een lagere maandelijkse verplichting aan.
  • De registratie van het leasecontract, als “aangegane verplichting” bij BKR wordt lager. Je gaat immers een lagere maandelijkse verplichting aan.
  • Als je een hypotheek wilt afsluiten, heeft het minder effect op het mogelijk te verkrijgen hypotheekbedrag. Je hebt immers een lagere registratie bij BKR.
  • Als je wel spaargeld hebt, maar geen hoog inkomen, is het voor jou wellicht nu wel mogelijk om een private leasecontract af te sluiten.
  • Wellicht is het een mooie vorm om bij te dragen in het sluiten van een private leasecontract voor je zoon of dochter. Hij of zij heeft dan minder maandelijkse lasten.
  • Je kunt de opbrengst van je huidige auto inbrengen als vooruitbetaling. Je betaalt minder per maand.

Hoe werkt het?
Op de aanbodpagina kun je het vooruit te betalen bedrag invullen. Onze site rekent het dan door. Als de door jou ingevulde vooruitbetaling voor een bepaalde auto hoger dan 50% is, dan corrigeren wij dat automatisch voor je. Deze grens in euro’s is per auto uiteraard verschillend. Dat hangt immers af van het maandbedrag en de contractduur in maanden. De rekensom wordt voor de betreffende auto’s automatisch omgezet naar 50% en de bijbehorende bedragen worden dan ook getoond.

Wanneer je om wat voor reden dan ook tussentijds je contract beëindigt, dan krijg je ‘naar rato’ het vooruitbetaalde bedrag terug van de leasemaatschappij. Als je nog 20 maanden open hebt staan, wanneer je stopt, dan krijg je dus 20/60e van het vooruitbetaalde bedrag gewoon terug.